De Akker in actie !! - blog

23-06-2020
Leest en kijkt u mee?Fotoalbum - Sponsorloop groep 5 t/m 8
Fotoalbum - De Akker in actie voor de  Makor HaTikvaschool in Jeruzalem!23 juni 2020
U had het vast niet verwacht... Maar tóch hebben we nog een berichtje m.b.t. onze actie voor de Makor HaTikvaschool in Jeruzalem. Want vandaag hebben de groepen 5 t/m 8 alsnog de sponsorloop gelopen. Wát een enthousiaste leerlingen! Ondanks de warmte waren ze uiteindelijk maar moeilijk te stoppen. Onderweg werden ze zo nu en dan getrakteerd op een verkoelende douche. Nieuwsgierig? Bekijk hier de foto's van de sponsorloop.

Jongens en meisjes, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. We zijn heel benieuwd naar de opbrengst!

Sjalom!


18 maart 2020
Nu de scholen zijn gesloten door de uitbraak van het Corona-virus gaat alles anders.
Alle ouders ontvingen deze brief m.b.t. onze actie voor de Makor HaTikvaschool.

14 maart 2020
We worden wel een beetje overspoeld met nieuws over het Corona-virus...
Maar... vergeet u in alle commotie onze actie niet? In deze folder kunt u álles lezen over onze actie. We hopen dat u door het lezen (weer) net zo enthousiast wordt als wij!
  • Woensdag 18 maart houden we onze sponsorloop. Daarvoor zoeken we nog ouders die langs de route willen staan i.v.m. de veiligheid. U kunt u opgeven d.m.v. het strookje in de folder of bij één van de leerkrachten.
Sjalom!

12 maart 2020
De deurbel gaat...
"Goedemorgen mevrouw, welkom!"
"Goedemorgen... Hé! Werken jullie over Israël?"
"Jazeker! Want we houden deze weken met álle kinderen van onze school een actie voor de Makor Hatikvaschool in Jeruzalem."
"Aha, vandaar die vlag. En wat is dat? O, ik zie het al! Een 'geld-thermometer'. Maarre... die munten... betekent dat dat jullie al € 2.500,- hebben opgehaald?"
"Ja, dat klopt."
"Nee maar, wat een geld! En jullie zijn nog maar één weekje bezig? Wow, dat wordt vast een heel mooi bedrag aan het einde van deze actie! Succes hoor!"


Zomaar een gesprekje bij binnenkomst. Want op de grote spiegel tegenover de hoofdingang hangt de Israëlische vlag. Daarnaast maakte meester Van Wijngaarden een echte 'geld-thermometer'. Kijk maar in het fotoalbum. En elke dag plakt hij er weer een strookje munten bij. Vandaag staat de thermometer al op € 2.500,-. Wat een mooi bedrag hè! En we blijven ons best doen om nóg meer geld op te halen, want dat kan de Makor Hatikvaschool goed gebruiken.

Het geld is heel belangrijk... Tóch is er iets dat nog véél belangrijker is... De kinderen van de Makor Hatikvaschool mogen elke dag horen van de Heere Jezus. Dat Hij de beloofde Messias is. We hopen dat ze het niet alleen hóren, maar ook in hun hart mogen gelóven. Doen wij dat ook?

Om ervoor te zorgen dat er steeds weer kinderen mogen horen over de Messias, helpen we met onze actie de Makor HaTikvaschool. Helpt u mee?

Sjalom!


10 maart 2020
Het begin is er! De 'geld-thermometer' staat al op € 1.500,- !!

Alle kinderen zijn er druk mee. Iedere dag opnieuw worden er karren vól lege flessen aangeleverd. De leerlingen van groep 8 brengen ze naar de supermarkt. Iedereen doet zijn/haar best en zo halen we met elkaar steeds meer geld op...

Sjalom!

6 maart 2020
De opbrengst van de collecte die gehouden werd op de startavond is bekend.
€ 1.000,- ... Om stil van te worden...
Wat een mooi begin van onze actie! Hartelijk dank!

Onze leerlingen zijn misschien al bij u langs geweest met de sponsorlijst, de verkooplijst met Israëlproducten of de klusjeskaart. Wat zijn ze enthousiast! Ze dragen hun leeftijdgenoten van de Makor HaTikvaschool nu al een warm hart toe. U ook?
We hopen op uw steun te mogen rekenen om zo aan het einde van de actie een heel mooi bedrag te kunnen overhandigen aan onze vrienden in Jeruzalem. Maar zover is het nog niet! Er staan nog allerhande activiteiten op de agenda: de sponsorloop, de actiemarkt waarvoor we u van harte uitnodigen én vergeet u niet uw lege flessen te sparen? U kunt ze op school inleveren. Bent u slecht ter been? We komen ze graag bij u ophalen. Één telefoontje en het wordt geregeld!

Ook als u iets te vieren heeft, kunt u bij ons terecht. Bekijk de laatste bladzijde van onze actiefolder maar eens. Onze vrolijke bakkertjes gaan graag voor u aan de slag. Zo heeft u zonder moeite iets lekkers bij de koffie en steunt u ook nog eens ons actiedoel! Mmmm... van harte aanbevolen hoor!


Sjalom!


5 maart 2020
Vandaag was het zover... onze tweejaarlijkse actie ging van start!
Meneer Karens en meneer Jobse vertelden ons veel over Israël, én natuurlijk over de Makor HaTikvaschool in Jeruzalem. Want dat is de komende weken ons actiedoel! De enige Messiasbelijdende school in Jeruzalem.
Wat hebben de ouders van de leerlingen veel geld over voor onderwijs waar over de Heere Jezus wordt verteld! € 250,- per kind, per maand... Elke maand is het weer spannend of de rekeningen, maar óók de salarissen van de meesters en jufs betaald kunnen worden. Daarom willen wij hen helpen door zoveel mogelijk geld op te halen. Dan kan er weer schoolmateriaal worden gekocht, busvervoer worden betaald, en andere belangrijke dingen worden aangeschaft, zodat deze school kan blijven bestaan. Helpt u mee?

En vanavond... kwamen we met alle kinderen bij elkaar in de Salemkerk!
Makor HaTikva  -  Bron van Hoop
Meester Romijn vertelde ons het verhaal uit Johannes 4 over de Samaritaanse vrouw bij de Jakobsbron . Zij ontmoette de Heere Jezus daar, want Hij moest voor háár door Samaria gaan. Daar mocht ze van Hem horen van het Levende Water, en wij vanavond mét haar.
Met muziek en zang, wat ook op de Makor HaTikvaschool heel belangrijk is, beleefden we een prachtige avond. Wat heeft iedereen zijn of haar best gedaan! Er werd door sommige groepen zelfs in het Hebreeuws gezongen.
Bij de sluiting wees meester Van Wijngaarden ons op dé Bron van Hoop: de Heere Jezus. Hij heeft ook een school. Daar is Hij de Meester. Wat een wonder als we door Zijn genade op die school mogen komen; bij de Bron van Hoop én Zaligheid.

We mogen terugzien op een prachtige samenbindende dag en avond. We hopen dat vast te mogen houden gedurende deze hele actie... én daarna!

Sjalom!